Txt 17

img_3966
foto Leentje Speybroeck

HEERLIJK TOSCAANS

laten we beginnen met erwtensoep, artisjok en bindsla
of evengoed kardoenrisotto met parmezaansse kaas
en witte truffels, of toch maar liever fricassee van bonen,
artisjokken en asperges, maar past dat wel bij panna cotta
straks, aardbeien en balsamico-azijn,

carpaccio met spaghettipompoen, asperges en pecorino
romano, ricotta-ravioli met osso bucco-saus kan anders ook,
mozzarella in carrozza en bruschetta met zeevruchten kan je
evenmin versmaden, en dan is er nog tortelloni van ricotta
en tijm met bonensaus of gegrilde sint-jakobsschelpen in
radicchio en pancetta of polenta met paddestoelen en spinazie,

en ben je daar niet wild van, probeer dan de fazant met spruitjes,
cantharellen en witte truffel en gegrilde vijgen in prosciutto achteraf,
natuurlijk mis je dan de karamelrijsttaart met amaretto,
de gepocheerde peren met gorgonzola en mascarpone,

gelukkig nog dat de tagliatelli-soufflé weer eens is mislukt

 

fietsongeval02

SAD SHORT STORY

Ik heb een broertje dood aan fietsen.

Per ongeluk belandde Bertje op de snelweg.

Zo geraakte Bertje snel weg.