Anno 2004

BOMEN IN DE LEMBEEKSE BOSSEN

geboortebos_05

Op 14 maart 2004 werd het gedicht Bomen onthuld in het geboortebos in Lembeke.

ISAAC RABBOTENU VAN LOVEN OP NEDERLANDSE GEDICHTENLIJN

Via de Gedichtenlijn kunt u een elke dag variërend aanbod van gedichten beluisteren. Bel in Nederland 0909GEDICHT (0909 – 433 42 48, € 0,50 per minuut) voor een moment van schoonheid en ontroering: thuis, in de trein, file of wachtkamer. Er is o.a. werk te horen van: Joost van den Vondel, Herman Gorter, Paul van Ostayen, Elly de Waard, Gerrit Komrij, Jean Pierre Rawie, Ingmar Heytze, Hagar Peeters.

Op 8 oktober 2004 kon u luisteren naar Lam in December, een gedicht van Isaac Rabbotenu van Loven.

ISAAC RABBOTENU VAN LOVEN EN ANNA ENQUIST IN NIJMEGEN

Op woensdag 13 oktober 2004 werd Nijmegen wederom omgetoverd tot een stad die bruist van de poëzie. Dertig dichters droegen voor op tien verschillende locaties. Dit jaar stonden onder meer Bernlef, Joost Zwagerman, Anna Enquist, Rutger Kopland en Peter Verhelst op het programma. Op elke locatie betraden één bekende dichter en twee aanstormende talenten drie keer het podium. Isaac Rabbotenu van Loven was een van die aanstormende talenten. Hij trad op samen met Anna Enquist in De Sterre, Bloemerstraat 45.

Anna Enquist

Hoe Anna Enquist van haar apropos raakte

Toen wij op het Onbederflijk Vers-festival waren liepen er inderdaad van die zweverige typjes rond die niets liever doen dan met een dichtbundel midden in een kantine of een park zitten om te laten zien dat ze belezen en gevoelig zijn.

Eentje maakte het echter wel echt te bont. Zei riep door de zaal: “Mevrouw Enquist… Mevrouw Enquist, waar is het gevoel?” Mevrouw Enquist keek verstoord op en keek verbaasd de kant van het geluid op. “Waar is het gevoel! Waar is het gevoel ??? (lichtelijk radeloos)…. dit gedicht gaat toch over uw dochter?” (Anna Enquists dochter is verongelukt). Enquist reageerde heel goed, door te zeggen dat ze er niet over wilde discussieren en in Nijmegen was om gedichten voor te lezen. Even later hield ze toch eerder op dan gepland.

Hoeveel gevoel zit er dan in jou, vraag ik me af, als ze zoiets in een bomvolle zaal gaat roepen. Die vrouw heeft haar persoonlijke leven op papier gezet, dat naar een uitgever durven brengen, en staat dat nu, haar persoonlijke gevoelsleven, voor te lezen. Iets waar je behoorlijk professioneel voor moet zijn. Dat gevoel heeft ze er al ingelegd toen ze dat gedicht schreef, misschien is ze wel huilend onder tafel doorgekropen en is het toch gelukt. En nu is er een gedichtenlezende muts die daar commentaar op durft te leveren? Ik vond het kwetsend.”

Anita – studente Journalistiek in Zwolle

ISAAC RABBOTENU VAN LOVEN EN PABLO NERUDA IN LOVENDEGEM

Op zondag 12 november 2004 werden tijdens een poëtisch aperitief poëzie in Kerkelare een achttal gedichten van Pablo Neruda gebracht. Stella Blanca Parra, Colombiaanse van geboorte, violiste bij de Vlaamse opera, zorgde voor de Spaanse voordracht. Isaac Rabbotenu van Loven, Excellent Poëet, vollgde met de Nederlandse vertaling (van Stefaan van den Bremt. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Juan López.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s