HEERLIJK TOSCAANS

img_3966
foto Leentje Speybroeck

laten we beginnen met erwtensoep, artisjok en bindsla
of evengoed kardoenrisotto met parmezaansse kaas
en witte truffels, of toch maar liever fricassee van bonen,
artisjokken en asperges, maar past dat wel bij panna cotta
straks, aardbeien en balsamico-azijn,

carpaccio met spaghettipompoen, asperges en pecorino
romano, ricotta-ravioli met osso bucco-saus kan anders ook,
mozzarella in carrozza en bruschetta met zeevruchten kan je
evenmin versmaden, en dan is er nog tortelloni van ricotta
en tijm met bonensaus of gegrilde sint-jakobsschelpen in
radicchio en pancetta of polenta met paddestoelen en spinazie,

en ben je daar niet wild van, probeer dan de fazant met spruitjes,
cantharellen en witte truffel en gegrilde vijgen in prosciutto achteraf,
natuurlijk mis je dan de karamelrijsttaart met amaretto,
de gepocheerde peren met gorgonzola en mascarpone,

gelukkig nog dat de tagliatelli-soufflé weer eens is mislukt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s